Τούρτα για…δυνατούς ουρανίσκους!

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Τι κι αν υπάρχει τοπικό lockdown και είμαστε σαν τα χελωνάκια στα καβούκια μας μέσα…


Τι κι αν είναι όλα κλειστά…


Όταν έχει γενέθλια η πριγκίπισσα σου βρίσκεις τρόπους να της γιορτάσεις τα γενέθλια της…


Πάμε να κάνουμε τη τουρτίτσα μας λοιπόν…


Τούρτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, μπανάνες και σαντιγί …

Υλικά:

Παντεσπάνι:

5 Αυγά
125 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
125 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο

Σιρόπι για το παντεσπάνι
170 γραμμάρια ζάχαρη
170 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια ρούμι(προαιρετικά)

Κρέμα patisserie
350 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 βανίλια (3 γραμμαρίων που είναι σε σκόνη ή λίγες σταγόνες ή ένα κλωναράκι φυσικής βανίλιας)
80 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
40 γραμμάρια κόρν φλάουρ
3 κρόκους αβγών
1 ολόκληρο αβγό (κρόκο + ασπράδι)

Σαντιγί
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (εγώ έκανα διπλή δόση γιατί έβαλα στη μία χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο για να μου βγει ροζ και στο άλλο έβαλα κίτρινο με μπλε για να μου βγει πράσινο)
Και δυο μπανάνες ψιλοκομμένες.

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι, χτυπώντας στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν αφρός και σχεδόν ν’ ασπρίσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο λίγο και το ανακατεύουμε με το χέρι με μια κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης. ΔΕΝ ΤΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ γιατί θα χαθεί ο αέρας του μείγματος και δεν θα γίνει αφράτο το παντεσπάνι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι 22αρι ή σε αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης από τα Σούπερ Μάρκετ. Το ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το χωρίζουμε σε 2 πάτους με μαχαίρι του ψωμιού (εγώ το έκανα στα τρία γιατί το ήθελα πιο λεπτό ).
Για το σιρόπι, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε το σιρόπι και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το ποτό (αν βάλουμε τελικά).

Για την κρέμα πατισερί, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια να ζεσταθούν.
Σ’ ένα σκεύος βάζουμε τους 3 κρόκους αβγών και άλλο 1 με το ασπράδι του, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά για λίγο.
Λίγο πριν αρχίσει και βράζει το γάλα, χύνουμε περίπου το 1/3 του στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν χύνουμε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα και κρέμα γάλακτος που έχουμε ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά, μέχρι ν’ αρχίζει να πήζει. ΠΡΟΣΟΧΗ ανακατεύουμε συνέχεια γιατί αν ξεχαστούμε λίγο, η κρέμα θα κάνει σβώλους ή θα καεί.
Όταν αρχίζει και πήζει, λοιπόν, αποσύρουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα σε σκεύος την σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να μην μπει αέρας και πιάσει κρούστα και την βάζουμε στο ψυγείο.
Αφού κρυώσει η κρέμα μας αρχίζουμε το στήσιμο
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι, έβαλα το 1/3 της κρέμας, την άπλωσα, έβαλα από πάνω μπανάνες.
Επανέλαβα την ίδια διαδικασία και με το επόμενο παντεσπάνι και τη κρέμα, ώσπου στο τέλος είχα ένα παντεσπάνι στη κορυφή της τούρτας, απλά με σιρόπι, έτοιμο να του βάλω τη σαντιγί…
Τη διακοσμούμε όπως θέλουμε κ είναι έτοιμη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s