Σουφλέ με πατάτες και πιπεριές.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Εύκολη, αφράτη πίτα σαν σουφλέ με πατάτες και πιπεριές.

Αυθεντική σμυρναίικη συνταγή για όλη την οικογένεια….

Η συνταγή από τη συγκεκριμένη πίτα είναι από τη Σμύρνη και όσοι τη δοκιμάζουν, μένουν με ανοιχτό το στόμα.

Υλικά συνταγής

2 μέτριες πατάτες – 1 πράσινη πιπεριά – 1 κόκκινη πιπεριά – 2 μεγάλες ντομάτες – 2 πράσινα κρεμμύδια – 4 αυγά – 300 γραμμάρια τυρί φέτα – 150 γραμμάρια κίτρινο χοντροτριμμένο τυρί – 1 ποτήρι ελαιόλαδο – 1 ποτήρι γάλα – 3,5 ποτήρια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ – Αλατι – Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

– Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες μας και τα αφήνουμε στην άκρη.

– Λαδώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 26×28 εκ. και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

– Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.

– Προσθέτουμε στα αυγά τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε.

– Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι.

– Λίγο λίγο προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με ένα κουτάλι.

– Ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το στρώνουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού.

– Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η πίτα ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s