Χειροποίητη τούρτα για μικρές πριγκίπισσες!

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Τα γενέθλια για όλους μας είναι η ξεχωριστή μας μέρα, πόσο μάλλον όταν είναι τα γενέθλια του παιδιού σου…


Γι’ αυτό και εγώ αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου την τούρτα της μικρής μου πριγκίπισσας.


Τούρτα με γεύση πραλίνα και επικάλυψη σαντιγί άσπρη και χρωματισμένη.

  1. Πρώτα θα πούμε τα υλικά για το παντεσπάνι και την εκτέλεση του.


Υλικά για το παντεσπάνι:


4 αβγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
150 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια φαρίνα
35 γραμμάρια κακάο

Εκτέλεση:


-Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 25 εκ.
-Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μέσα σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε σιγά σιγά προς το τέλος τα 60 γραμμάρια ζάχαρη από τα 150 της συνταγής.
– Χτυπάμε σε άλλο μπολ με το μίξερ χειρός τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
-Προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι, ενώνουμε απαλά τα δύο μείγματα και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψάκι.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 8′-10′, ανάλογα το φούρνο.
– Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε προσεκτικά στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Μετά παίρνουμε ένα τσέρκι και το προσαρμόζουμε στο παντεσπάνι αφήνοντας λίγο κενό.
Βάζουμε στο τσέρκι μεμβράνη από την μια πλευρά και το γυρίζουμε πάνω σε μια βάση ώστε η πλευρά της μεμβράνης να ακούμπα στην βάση.

2. Στη συνέχεια θα κάνουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση πραλινας…


Υλικά:


500 ml κρέμα γάλακτος 35%
500 γραμμάρια σοκολατένια πραλίνα
1/2 κρεμόριο

Εκτέλεση:


Σε ένα κρύο μπολ προσθέτουμε την πραλίνα, την κρέμα γάλακτος και το κρεμόριο.
Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
(Με ένα κόρνερ θα καλύψουμε στη συνέχεια μια μια τις βάσεις)

3. Τέλος θα φτιάξουμε τη σαντιγί μας.


Υλικά:


330 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:


-Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας (μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ από πριν μέσα στο ψυγείο για να είναι κι εκείνος παγωμένος).
– Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στη χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού (δε τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει ).
– Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να γίνει αυτό εξαρτάται από τα λιπαρά της κρέμας (πόσο παγωμένη είναι η κρέμα και πόσο δυνατό το μίξερ μας).
– Σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε το κάδο.
– Τη χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός για να γίνει πιο σφιχτή.
– Τη βάζουμε στο κορνέ ζαχαροπλαστικής και είναι έτοιμη για χρήση.

4. Πάμε λοιπόν να αρχίσουμε να την ‘χτίζουμε’.


Βάζουμε την πρώτη βάση από τα παντεσπάνια μας (εγώ έκανα κι ένα σιρόπι με χλιαρό νερό, λίγο λικέρ κι με γλυκαντικό από stevia) το σιρόπιασα λίγο και έβαλα το 1/3 της πραλίνας (γιατί έκανα τρία παντεσπάνια, αν κάνετε δύο θα τη μοιράσετε στη μέση).
Έβαλα το δεύτερο παντεσπάνι, το σιρόπιασα και αυτό και έβαλα άλλο 1/3 της πραλίνας.
Συνέχισα και με το τελευταίο παντεσπάνι, το σιρόπιασα και έβαλα την υπόλοιπη πραλίνα.
Από πάνω έβαλα τη σαντιγί ομοιόμορφα (αλλά κράτησα και λίγο σε ένα μπολ γιατί έβαλα και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει λίγο σιελ …. Άλλωστε το θέμα μας ήταν η frozen!!!!!)
Τη χρωματισμένη σαντιγί την έβαλα στο κορνέ και έκανα τα σχέδια μου….


Δεν είναι δύσκολη, είναι πεντανόστιμη και το κυριότερο είναι φτιαγμένη με αγάπη …


Καλή σας επιτυχία και να χαιρόμαστε όλοι τα παιδάκια μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s