Σπανακόρυζο.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Ένα από τα πιο θρεπτικά φαγητά που μπορούμε να έχουμε στη διατροφή μας είναι το σπανάκι (κάτι ήξερε ο αγαπημένος μου Ποπάυ), γι’αυτό λοιπόν πάμε να κάνουμε το σπανακόρυζο μας..


Αν διαλέξουμε φρέσκο σπανάκι θα πρέπει να το πλύνουμε κακά καλά, για να φύγουν όλα τα χώματα (εγώ προσωπικά το πλένω φύλλο φύλλο και στο τέλος το αφήνω κανένα 10′ σε νερό με ξύδι… μετά ξεβγάζω πάλι καλά).


Αν πάλι επιλέξουμε κατεψυγμένο έχουμε γλυτώσει πολύ χρόνο…


Βάζουμε το κρεμμυδάκι μας στο multi, λαδάκι στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε το κρεμμύδι για να το τσιγαρίσουμε.


Στη συνέχεια βάζουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί, βάζουμε νεράκι και άνιθο (δίνει πολύ ωραία γεύση για τα δικά μου γούστα).


Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι μας (γλασέ).


Το αφήνουμε περίπου 25′ και στο τέλος βάζουμε το αλατάκι μας με το πιπεράκι μας…


(Όποιος θέλει βάζει κ λεμονάκι στο πιάτο του)


Καλή μας όρεξη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s