Σπιτική κρέμα καραμελέ!

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Σπιτική κρέμα καραμελέ για τους μερακλήδες που θέλουν να προσφέρουν στους αγαπημένους τους ένα κλασσικό γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια τους…

Λίγα μυστικά ακόμα

Θέλει λίγη προσοχή όταν προσθέτετε το καυτό γάλα ώστε να μην σας ψηθούν τ’ αυγά. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολη συνταγή και έχει σίγουρη επιτυχία!


Υλικά:

Για την κρέμα


1 λίτρο γάλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
Για την καραμέλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/4 της φλυτζάνας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:


1. Σε τηγάνι αντικολλητικό φτιάχνουμε την καραμέλα βάζοντας όλα τα υλικά της να βράσουν όσο για να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα. Αφού γίνει η καραμέλα την βάζουμε σε μικρή μακρόστενη φόρμα και προσεκτικά γυρίζουμε την φόρμα από όλες τις μεριές ώστε η καραμέλα να πάει παντού.


2. Χτυπάμε στο μίξερ τ’ αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα καυτό και τις βανίλιες. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα, την τοποθετούμε μέσα σε μεγαλύτερο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει τουλάχιστον 3 δάχτυλα νερό και την ψήνουμε σε μπέν μαρί για 1 ώρα στους 180 βαθμούς (προσέχουμε να μην μείνει το ταψί χωρίς νερό).


3. Αφού ψηθεί την αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να κρυώσει και μετά την βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα και μετά την ξεφορμάρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s