Τσουρέκια με ζαχαρούχο.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Πιστεύω ότι είναι τα πιο εύκολα τσουρέκια που μπορεί να φτιάξει κάποιος, είτε ασχολείται με τη μαγειρική, είτε όχι…
Εμένα μου αρέσουν τα συγκεκριμένα γιατί είναι με ίνες….

Υλικά:
1 ζαχαρούχο
3 κουτιά ζάχαρη (μετράμε με το κουτί από το ζαχαρούχο)
2 βανίλιες
6 αυγά
2 κουτιά σπορέλαιο ή 1 κουτί σπορέλαιο κ 1 κουτί βούτυρο (εγώ τα έκανα με ένα και ένα)
1 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
4 κουταλάκια του γλυκού μαχλεπι
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1 πορτοκάλι (ξύσμα κ χυμό)
200 γραμμάρια νωπή μαγιά (αν δε βρείτε μπορείτε να βάλετε ξερή, για κάθε κύβο νωπής αντιστοιχεί ένα φακελάκι ξερής 😉)
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
3 κιλά αλεύρι σκληρό ή ειδικό για τσουρέκια (εγώ το έκανα με σκληρό)
3 κουτιά ζεστό νερό (όχι καυτό γιατί θα κάψουμε τη μαγιά μας, ούτε προς το κρύο)

Εκτέλεση:
-Σε μια κατσαρόλα θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά (ζαχαρούχο, ζάχαρη,βανίλιες κ αυγά) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3 και βάζουμε το λάδι ή αν τα έχουμε βάλει ένα και ένα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο.
– Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό και μετά βάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας.
– Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε και το αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Μετά πλάθουμε τα τσουρέκια μας ,τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν κάνα 20′, μετά αλείφουμε με αυγό (μόνο κρόκο και διαλύουμε με λίγο νεράκι).
Ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για 25′-30′.


Καλή Ανάσταση να έχουμε 🐣🐥⛪🕯️

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s