Λαζαράκια.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Η Ανάσταση του Λαζάρου το Σάββατο που μας πέρασε και το έθιμο στη Σμύρνη ήταν να βγαίνουν κορίτσια να λένε τα κάλαντα του Λαζάρου και να φτιάχνουν οι Σμυρνιές τα Λαζαράκια…

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1/2 ποτήρι σπορέλαιο

1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1/2 ποτήρι ταχίνι

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για τη γέμιση:

150 γραμμάρια καρύδια

200 γραμμάρια σταφίδες (τις βάζουμε σε νερό να φουσκώσουν κ μετά τις στραγγίζουμε καλά)

Γαρίφαλα (για τα μάτια κ το στόμα)

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες,τα ανακατεύουμε καλά για να έχουμε μια ωραία ζύμη (βγαίνει λίγο σφιχτή) .

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Παίρνουμε λίγη ζύμη, την ανοίγουμε λίγο με το χέρι μας και στη μέση κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα για να βάλουμε τη γέμιση, κλείνουμε καλά. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης και τη κάνουμε σαν ‘σκουλικάκι’ για τα χέρια.

Ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για 40′.

Καλή Ανάσταση να έχουμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s